Informatie garantie

In de volgende link kunt u de 'Informatie Garantie.pdf ' downloaden of printen.

Onze stenen pizzaovens worden gebouwd op een onderplaat, het kan voorkomen dat al vanaf fabriek van deze onderplaat soms stukjes beton of coating beschadigd of afgebroken zijn, dit heeft verder geen invloed op het gebruik van de oven zelf en komt niet voor garantie in aanmerking.

Bij normaal gebruik zal de oven zich gaan zetten. Hierdoor kunnen scheuren ontstaan, dit is een normaal verschijnsel. Door de enorme hitte die vrij komt in een oven zullen er door het uitzetten en krimpen van de oven vrijwel altijd scheuren/breuken ontstaan, dit is een normale eigenschap van iedere steenoven en komt niet voor garantie in aanmerking.

De fabrikant van de ovens raad aan om de oven droog te houden of onder een afdak te plaatsen. Desondanks wordt de oven ook wel gewoon buiten geplaats. Dat is een keuze die u voor u zelf moet overwegen. Tijdens de lange natte maanden in de winter zal vocht en water de oven binnen dringen. Als u gaat stoken in een vochtige oven zal het water stoom worden en de kans op scheuren toenemen. De ene klant stoort zich hieraan, de andere niet.

Het is mogelijk deze scheuren (met speciale hiervoor gemaaktereparatiekit) bij te werken zodat ze minder opvallen, maar ze verdwijnen niet.

Uiterlijke veranderingen van de oven door gebruik en weersomstandigheden komen niet voor garantie in aanmerking.

Onze RVS pizzaovens hebben een losse stenen vloer, door de enorme hitte die vrijkomt in een oven zullen door het uitzetten en krimpen van de stenen er vrijwel altijd scheuren/breuken ontstaan in deze stenen, dit is een normale eigenschap en komt niet voor garantie in aanmerking.